En drøm om vinger

cecilie_vinger_lille

Udgiver: Dansklærerforeningens forlag

Udgivelsesår: 2002

Udgave:

Form: Indbundet

Gruppe:

En drøm om vinger er en kort histore i samlingen En drøm om vinger – og andre historier  udgivet i 2002 af Dansklærerforeningens forlag. Tekster optræder også i andet undervisningsmateriale.

Jeg fik idéen helt tilbage i 1990’erne og skrev en første version, som jeg omarbejdede til denne version, der første gang blev trykt i COOP’s blad Samvirke. Siden blev alle de små historier fra Samvirke samlet i en bog.

Jeg fik en mail fra en 3. klasse, der spurgte, om hovedpersonen i denne tekst er en dreng eller en pige, og her er, hvad jeg svarede:

Jeg kan godt forstå, at I ikke kan blive enige, om det er en dreng eller i en pige, der er hovedperson i En drøm om vinger, for jeg har med vilje skrevet teksten, så det står meget åbent. Det gjorde jeg, fordi jeg ikke syntes, at det var så vigtigt, om det var en dreng eller en pige – det var mere vigtigt, at det var et menneskebarn med nogle menneskeforældre. Teksten handler jo om at blive vred og trække sig væk – og så vende tilbage til et fællesskab igen – og den oplevelse kender de fleste mennesker – den kan man vel have både som pige og som dreng, så jeg tænkte, at det var godt, hvis læseren selv kunne bestemme kønnet – og måske på den måde leve sig mere ind i historien.

Med andre ord: litteratur er som livet – IKKE som matematikopgaver, der er ikke kun ET rigtigt svar, der kan godt være flere løsninger – og i denne tekst kan hovedpersonen være en pige eller en dreng – alt efter hvad læseren selv synes.