Fra første linje – lærerens bog og kopimappe

Fra Første Linie

Udgiver: Dansklærerforeningens forlag

Udgivelsesår: 2007

Udgave: 1. udgave

Form: Hæftet

Gruppe:

Fagbog om skrivning
Min fagbog om skrivning Fra første linje – skriv med en forfatter i 3.-6. klasse udkom i 2007 på Dansklærerforeningens forlag og består af lærerens bog og en kopimappe med kopiark. Lærerens bog er en meget grundig opsummering af mine erfaringer med at arbejde med fiktionsskrivning i grundskolen. På en måde kan man kalde den en fremlæggelse af min “metode”. Grundlæggende deler jeg skriveprocessen op i tre overordnede faser, og der er så øvelser og opgaver knyttet til hver fase.  Materialet blev “et fagligt mesterstykke” af Helge Christiansen, der anmelder den i bladet Folkeskolen. For at læse anmeldelsen se her. Selvom det har en del år på bagen, oplever jeg alligevel, at undervisningsmaterialet kan bruges ude på landets folkeskoler. For eksempel henviste jeg til det, da jeg i foråret 2022 underviste en gruppe dansklærere i, hvordan de kunne arbejde med skrive- og læselyst i deres klasser. Senere fik jeg en begejstret mail fra en af lærerne, der bl.a. skrev:

Efter dit besøg tog min kollega, Dorthe og jeg fat på dit materiale’Fra første linje’, og det har, synes vi selv, været en stor succes.
Vi har oplevet, at hele flokken af elever har syntes, at det er sjovt at skrive. Både Dorthe og jeg vurderer, at der er kommet meget mere kvalitet i børnenes tekster, og vi er ret imponerede over det, vi læser. Vi er enige om, at vi skal fortsætte i det samme spor i 6. kl.
Jeg har brugt at henvise til dig Cecilie: Så nu skal vi høre, hvad Cecilie har skrevet! Så stritter ørerne lige lidt ekstra!