Max Vero – det nye fly (1)

maxvero_forside_bog01_02

Udgiver: Høst&søn

Udgivelsesår: 2014

Udgave: 1. udgave

Udsolgt: 1. udgave udsolgt fra forlaget

Form: Indbundet

Serie:

Gruppe:

Max Vero – det nye fly er første bind i serien om Max Vero – en serie korte, letlæste bøger, jeg har lavet sammen i med min mand, Peter Heydenreich, der står for tegningerne. Bøgerne handler om drengen Max, der drømmer om at blive pilot som sin far, der er forsvundet på mission i den krig, der hersker i Max’ land. Sammen med sine venner Amir og Sita sætter Max en gammel vandflyver i stand. Allerede på den første prøvetur går det imidlertid galt.

Max Vero er en serie fuld af action og spænding. Der er kampe i luften, biljagter, slåskampe og forrædere skjult mellem vennerne. Samtidig er det også en historie om krig, og hvad krig gør ved helt almindelige mennesker.

Omtale
Max Vero-serien er blevet godt modtaget. Jeg har mødt mange meget begejstrede læsere. Og her er noget omtale af Max Vero-bøgerne fra aviser m.m.:

Der er spænding og action for fuld skrue, men også skruer, kabler og rør i helt konkret forstand.
– Stine Reinholdt Hansen, Weekendavisen

… drenge vil finde god underholdning i at sætte sig i en god stol med bogen, og de vil formentlig sluge den i én omgang pga. spændingen, farten, dramaet og krigstummelen.
– Eiler Jensen, bogbotten.dk

Hæsblæsende action fra 1. side, og så er den let at læse.
– Palles Gavebod

Bør være tilgængelig på ethvert bibliotek. Sproglig og fortællemæssigt i top, læsepædagogisk veltilrettelagt og indrammet i et gedigent bogudstyr.
– Lektørudtalelse

Max Vero-serien har sin egen hjemmeside på www.maxvero.blogspot.dk. Her kan man læse mere om hovedpersonerne og den verden, de lever i. Her er baggrundsinformation, som ikke er kommet med i bøgerne. Der er også en masse skitser og tegninger, der viser, hvordan illustrationerne er blevet til. (Siden blev lavet tilbage i 2013-2015 og bliver ikke vedligeholdt.)

Seriens illustrationer er alle i sort-hvid, og der er lagt vægt på bevægelser og detaljer. Tegninger holder sig ikke nødvendigvis inden for sidernes rammer. Peter er rigtig god til at tegne flyvemaskiner og biler, og det er også en af grundene til, at han  tegner til netop denne serie. Han er også noget af en ekspert, når det kommer til fly og mekanik og den slags, og det var rigtig godt for mig i mine researchfaser. Hvis der  noget om flyvning, jeg ikke lige havde check på, kunne jeg altid spørge min tegner.

Siden der vises her er fra slutningen af bind 1, hvor Max og Amir er lavnet i en luftkamp mellem fly fra Beleria og Darien, de to lande, der er i krig.