Den Sorte Safir – Neibars Oase (3)

Den Sorte Safir - Neibars Oase

Udgiver: Carlsen

Udgivelsesår: 2008

Udgave: 1. udgave

Udsolgt: 1. udgave udsolgt fra forlaget

Form: Indbundet

Serie:

Gruppe:

Neibars Oase er tredje bind i serien om Den Sorte Safir. Sammen med Sif forlader Aramiel nu ørkenen og sætter kurs mod Neibars Oase ved foden af De Døde Bjerge. Her venter ‘den anden vogter’, Dashuvesh, hvis opgave det er at hjælpe ‘Den-som-kommer’. Det viser sig imidlertid hurtigt, at Dashuvesh har andre planer, der i hvert fald ikke involverer, at han skal dele Safiren med to fremmede børn …

Uddrag
Dashuvesh gravede hele natten. Så snart han havde spist aftensmad sammen med Sif og mig, kravlede han tilbage i hullet og fortsatte. Høje bunker af jord hobede sig efterhånden op til alle sider.

”Jeg er ikke sikker på, at han vil dele med os,” sagde jeg til Sif, mens vi skyllede fade og skåle ved brønden. ”Synes du ikke, han virker lidt for ivrig?”
Hun nikkede.
”Vi må hellere skiftes til at holde vagt i nat.”

Jeg tog den første vagt, og da jeg umuligt kunne holde mig vågen længere, vækkede jeg Sif. Den ensformige lyd af skovlens skraben mod den stenede jord fulgte med ind i søvnen. Jeg drømte, at den sorte flise gled til side, og jeg blev suget ned og faldt gennem et mørke, jeg kendte alt for godt og …

”Aramiel, vågn op.”
Det var daggry, da Sif vækkede mig. Dashuvesh havde ikke spildt tiden. Nede i hullet sås et stjerneformet mønster af hvide fliser omkring den sorte flise. Oven på den lå Dashuvesh på knæ og fejede febrilsk det sidste jord væk med hånden. Håret klæbede til panden, hans ansigt var stribet af snavs og sved og øjnene blanke.

Det var, som om han havde glemt alt om os. Han hørte hverken mine eller Sifs tilråb. Forsigtigt lirkede han hakken ned i en revne mellem fliserne og trak til. Den sorte flise løftede sig. Jeg skyndte mig ned i hullet med en skovl, der kunne sættes i spænd.

Vi stod begge og kiggede ned i det firkantede hul, der var kommet til syne. Jeg kunne ane de første fire trin af en trappe. I det samme vendte Dashuvesh sig mod mig og hævede sin hakke.
”Forsvind med dig!”

Læserkommentar
“Jeg synes, den var spændende, og den fangede min opmærksomhed.” Louise, 3. klasse