Omnias hus

Omnia_forside_stor

Udgiver: Gutkind

Udgivelsesår: 2023

Udgave: 1. udgave

Form: Indbundet

Gruppe:

Omnias hus er en billedbog på vers for børn i alderen 4-9 år. I den får vi historien om ti forskellige børn, der kommer til Omnias hus. Alle er din forskellige: en er genert, en er syg, en er fuld af energi, en er flygtning etc, men Omnia tager kærligt imod dem alle. Bogen er fantasifuldt og farverigt illustreret af Maren Tjelta Thu, der er norsk, og fantastisk god til at lave myldrende, levende tegninger, der er fulde af detaljer, man kan gå på opdagelse i. På hvert opslag kan man f.eks. finde den lille mus, men også mange, mange flere sjove dyr eller situationer.

I Weekendavisen (nr. 16, 21. april 2023) skriver Anna K. Skyggebjerg i sin anmeldelse af Omnias hus: “Her finder man original hverdagspoesi serveret med diskrete rim og rytmisk stringens. Indholdet er i samklang med tidens diskussioner om pædagogik og opdragelse.” Hun sammenligner bogen med et godt popnummer, der tåler “at blive opført mange gange”. Hun noterer heldigvis også, at “Omnias hus er lys og let i det visuelle udtryk, men man skal ikke tage fejl af den bagvedliggende alvor, som adresserer samfundet tackling af forskelige bump på “livets vej” og fællesskabets mangel på “åbne hjerter”. ”

I lektørudtalelsen står bl.a.: “Man får et rødglødende, varmt hjerte af at læse denne smukke billedbog. Den har et godt budskab, et flot, poetisk sprog og de fineste, detaljerige tegninger.”

Du kan se andre anmeldelser her og her.

 

Uddrag:

Her har vi et hus.
Det er Omnias hus,
et levende, legelyst sted.
Det har tårne og trapper
og kælder og kvist –
vil du se det?
Så bare kom med.

Her’ en sofa til seksten,
en pejs og en kat,
en jungle, en stor trampolin,
et bibliotek
og tre hem’lige rum,
en hund og en plettet kanin.

Her’ en svævebane,
en skøjtebane
og bolde i banevis,
en kran, et klaver
og et klatrestativ
samt en fryser med masser af is.

Her’ værelser fulde
af kister med skatte,
klæd-ud-kasser proppet med tøj.
Og en skakternet sal
med en indgangsdør,
der både er bred og høj.

Og døren har hjerte
for Omnia tænker,
at hjerter må åbne sig der,
hvor varme og venskab
skal vokse og vare,
og hun lukker op for enhver.

”Velkommen,” si’r Omnia.
”Velkommen her.”